Resumen de la reunión con Dª. Zapatero, gerente de la Región Sanitaria de la Catalunya Central

Resum de la reunió mantinguda el passat 19 de febrero de 2021 amb la Sra. Zapatero, gerente de la Región Sanitaria de la Catalunya Central, del Servei Català de la Salut

En la reunió, mantinguda de forma no presencial, es va poder parlar àmpliament dels problemes que més ens preocupen en aquest moment:

1) Impacte de la COVID-19 en el col·lectiu de pacients amb diabetis.

Varem exposar els problemes que, com col·lectiu em patit durant aquest primer any de covid-19: 1) Anul·lació de visites i proves; 2) Sensació d’abandonament; 3) Augment de les descompensacions i 4) Augment de les complicacions. Un cop feta la presentació dels problemes varem fer la pregunta: COM I QUAN ES PODRÀ REVERTIR AQUESTA SITUACIÓ?

La Sra. Sabater va contestar que ja coneixien els problemes que els hi expliquem; que eren molt conscients que, al principi de la pandèmia ara fa un any, tot el sistema sanitari es va concentrar a tractar el coronavirus i que la seva voluntat i la del Departament es revertir la situació el més aviat possible.

Que estem en una situació millor que al principi de la pandèmia, que les proves es tindrien que demanar i, per tant, fer encara que els resultats ens els donin, de moment, per telèfon.

Que infermeria, en aquest moment està dedicada a la vacunació (son aquests/es professionals els i les que han de vacunar) i els recursos de personal que disposen els Centres d’Atenció Primaria son limitats. La normalització de les visites presencials està condicionada al procès general de vacunacions. Per tant encara no hi ha cap data prevista. El servei per telèfon segueix, amb totes les limitacions, en funcionament.

2) Tema vacunació 2021

Varem expressar la preocupació d’AdCc i la del col·lectiu de pacients/es diabètics sobre aquest tema i varem preguntar: 1) Quin es el programa de vacunació com col·lectiu de risc? 2) Hi ha alguna vacuna en concret que sigui recomanable per el nostre col·lectiu, per els efectes secundaris que puguin tenir? 3) En el cas de que una vacuna sigui més aconsellable que d’altres, es podrà escollir?

La Sra. Sabater va contestar que no totes les persones amb diabetis, de qualsevol tipus, presenten el mateix quadre mèdic; però que, com a col·lectiu de risc, estem dins el programa de vacunació i que ens vacunaran abans que el col·lectiu general.

Que no hi ha cap vacuna contraindicada per les persones diabètiques i per tant, tal com es fa amb la vacuna de la grip cada any, des de el Centre d’Atenció Primaria se’ns donarà dia i hora per vacunar-nos.

Per tant no cal tenir cap por de les vacunes i tenir paciència per l’espera. La previsió es que estiguem vacunats, com grup de risc, abans de l’estiu.

3) Contingut Manifest 2020 DMD de la FEDE al que ens hem adherit

Es va fer un breu resum del manifest i varem quedar que, des de AdCc, enviaríem el text amb una breu nota en la que exposaríem la necessitat de, más adelante, poder parlar del seu contingut àmpliament en una reunió presencial.

Manresa 19 de febrero de 2021

NOTA,,es,Estimados socios y socias,,ca,desde la Fundación para la Diabetes nos han invitado a participar en el proyecto de la campaña,,ca,RETA A LA DIABETES,,es,Que,,es,para el año,,ca,tiene por objetivo el Reto del Camino de Santiago,,ca,a l’Any Xacobeo,,en,donde podremos recorrer,,ca,etapas del Camino de Santiago durante el mes de abril y mayo,,ca,pdt,,fr,Desde la Asociación,,ca,nos podemos inscribir como grupo,,ca,Sólo es necesario que los socios interesados ​​nos lo comunique antes del mes de septiembre de,,ca,Adjuntamos dos enlaces para tener más información,,ca,el primer y segundo sobre el proyecto y el tercero para,,ca,mientras tanto estamos confinados,,ca,hacer ejercicio,,ca,www.fundaciondiabetes.org/coronavirus/articulo/264/estos-dias-sigue-entrenando-desde-casa,,en: adjuntem dos enllaços per ampliar la informació sobre el tema de les vacunes. Son documents fiables

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=204f64da87&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1692475613746790126&th=177ce19a84637eee&view=att&disp=safe&realattid=177b112d64467af7451

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=204f64da87&attid=0.1&permmsgid=msg-f:1692475554272032479&th=177ce18cab6ab6df&view=att&disp=safe&realattid=177b113218ae37a8a561